Ovom jedinstvenom akcijom želimo iskazati ljubav i pažnju djeci sa različitim razvojnim poteškoćama, potaknuti razvoj empatijskog kapaciteta i socijalne kompetencije u zdrave djece, senzibilirati javnost za dugotrajno pomaganje bolesnoj djeci, te posvješćivanje potrebe za njihovu ravnopravnu integraciju u društvo – rekli su organizatori ove humanitarne akcije.

Renomirani pisci “Hrvatskog književnog društva” ; Dr. Vasil Tocinovski, Valerio Orlić, Vesna Miculinić Prešnjak i Ruška Nikolašević Stojanović, su oplemenili ovu akciju svojim književnim radovima koje su zaokružili u knjizi “Snjeguljica na dar”, dok su djeca dječjeg vrtića “Snjeguljica” svojim crtežima ukrasili ove lijepe pjesme i priče za djecu.

korica

Prigodom ove humanitarne manifestacije objavljena je knjiga “Snjeguljica na dar” (tiskara Grafoexpress Rijeka) koju će djeca na promociji moći zamjeniti za svoj slobodno osmišljen poklon kojega su namjenili pokloniti prijatelju s posebnim potrebama. Darujući tako prijatelja, darujemo i obogaćujemo sebe i druge.

Promocija knjige zamišljena je kao dječja zabava koja će se održati u NEDJELJU – 14.06.2009. godine – 19h u kongresnoj dvorani hotela “NEBODER”

Djecu će rasplesati i zabaviti razne grupe, dječji zbor MALI RIJEČANI, a zabavu će uveličati i djeca vrtića “Snjeguljica”, pisci “Hrvatskog književnog društva”, volonteri udruge “Za bolji svijet” sa svojim programom (lutkarskom predstavom, mađioničari, klaunovi…), a maskota ČISKO – poklonit će vam bojanku: Vrećka i smećka .

Održat će se i disco party za djecu uz sendvič od 20 metara, te puno, puno kolačića CUKERIN. Hotel “Neboder” priređuje golemi sendvič, a za sokove se pobrinuo Eurotrade.

Na zabavi će se knjiga zamjenjivati za jedan dar po slobodnom odabiru djece. Nakon promocije pisci će kontinuirano dijeliti darove i preostale knjige djeci koja su zbog privremene ili trajne bolesti smještena u specijalizirane ustanove.

Knjiga je tiskana u 1000 primjeraka, a nakladnik je “Hrvatsko književno društvo”. Urednik i grafičku pripremu napravio je Valerio Orlić, a dizajn naslovne stranice osmislila je Sandra Iskra iz tiskare “GRAFOEXPRESS” Rijeka, koja je ujedno i tiskala knjigu.