Danas na riječkom Korzu zatekli smo djelatnice Obrtničke komore PGŽ u akciji potpisa peticije “PRAVO NA IZBOR”, a vezanu za zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima.

Cilj peticije je izglasavanje mogućnosti izbora među ugostiteljskim objektima koji bi se trebali opredjeliti dali će kod njih pušenje biti ili neće biti dozvoljeno. Razgovarali smo i sa bivšim predsjednikom Obrtnička komore PGŽ Igorom Vrceljom iz tiskare GRAFOEXPRESS Rijeka koji se našao na štandu i dao punu potporu ugostiteljima.

Napomenuvši da je izraziti nepušač i da nije iz ugostiteljske djelatnosti,  Igor Vrcelj je istaknuo kako je vrijeme prilagodbe bilo relativno kratko, te da bi kompromisno rješenje najbolje odgovaralo zdravlju ljudi, sadašnjoj ekonomskoj  situaciji, spasu radnih mjesta i ugostiteljstva u cijelini.
Isto mišljenje ima i u svezi rada- nerada nedjeljom i nada se da će zakonodavac promjeniti odluku i omogučiti poslodavcu i djelatnicima da se sami dogovore o načinu suradnje na obostrano zadovoljstvo i korist cjelokupnog društva.

Peticija će biti podjeljena i ugostiteljskim objektima, te će biti redovito štivo uz novine i jutarnju kavicu. Svaki građanin koji želi potpisati peticiju to će moći učiniti u omiljenom ugostiteljskom objektu.